Kuka on vastuussa?

Morjens, ja tarvetuloa! Olet näemmä tännekin löytänyt, mikä toki on ihan mukava asia. Olen siis Mikael Mattila, vuonna 1990 Helsingissä syntynyt, nykyään Karjaalla (tai Raaseporissa, johon Karjaa vuoden 2009 alussa yhdistyi) asuva abiturientti. Toimin suomalaista päivänpolitiikkaa seuraavan ja kommentoivan Istuntosali.net -sivuston ylläpitäjänä, toimittajana ja valokuvaajana opiskelujeni ohessa.

Ne lukio-opiskelut ovat tosin jo ansaitusti takanapäin, kun viimeisen ylioppilaskokeeni kirjoitin maaliskuun 18. päivä. Lukion kävin Helsingissä, Gymnasiet svenska normallyceumissa, eli ruotsinkielisessä Norssissa. Ruotsiksi olen itse asiassa opiskellut jo ala-asteelta lähtien, vaikken suoranaisesti suomenruotsalainen olekaan. Opiskelujani ajattelin jatkaa Social- och kommunalhögskolanissa, eli Soc&Komissa, kunhan sinne pääsen. Journalistilinjaa olen tässä pohtinut, ja sen pääsykokeisiin tuli haettua.

Harrastuksiini voisin laskea politiikan toimittamisen ohella musiikin niin kuuntelun kuin soittamisen saralla, valokuvaamisen ja erinäiset liikunnalliset harrasteet.

Musiikin suhteen olen innokas tutkimusmatkailija, haluan löytää aina jotain uutta ja omaperäistä, oli genre mikä hyvänsä. Hyvää musiikkia on vaikea määritellä, koska sitä on niin monenlaista. Hyvä musiikki riippuu kuuntelijastaan, koska hyvä musiikki saa aina aikaan tietynlaisen tunteen ja olotilan, vaikkakin nämä olotilat vaihtuvat musiikin luonteen mukaan. Kuitenkin arvostan hyvässä musiikissa tietynlaista omaperäisyyttä, asennetta ja kokeellisuuttakin. Tutkimusmatkan varrella vastaan tulee toki aina välillä bändejä, jotka ajan myötä muotoutuvat – jotkut nopeammin, jotkut hitaammin – pysyviksi suosikeiksi. Last.fm -profiilini kartoittanee musiikkimakuani vähän enemmän. Levykokoelma löytyy taas RateYourMusicista. Kitaraa olen kohta viitisen vuotta soitellut, vaikka en minä kyllä vieläkään osaa sitä kunnolla soittaa. Liian vähän treeniä, nääs. Basson, rumpujen ja koskettimienkin alkeet osaan, ja itse asiassa soitinpuolellakin minua kiinnostaa juuri laaja-alaisuus. Mutta onpa sitä tullut jotain myös tuotettuakin, nimillä Hannes & Mauri (myös MySpacessa) ja Ydinaukio. Jälkeenmainitun kanssa on ollut vähän hiljaisempaa, mutta Hannes & Maurin kanssa tulee aina silloin tällöin sähellettyä jotain omituista.

Valokuvausta olen harrastanut syksystä 2006 lähtien, kun hankin kameran, joka on minulla edelleenkin käytössä, eli Canonin EOS 400D:n. Se on kokenut kohta kolme vuotta kestäneen harrastuksen aikana vähän yhtä sun toista, ja kieltämättä huoltoonkin se pitäisi tässä viedä. Olen kuvaillut vähän kaikenlaista, politiikoista maisemiin ja keikkoihin. Itse asiassa, sen jälkeen kun täytin 18 ja pääsin vihdoin klubikeikoille, on kamerakin ollut mukana todistamassa näitä tapahtumia lähes aina. Ottamiani kuvia voi käydä katsomassa Flickrissä, jonne olen ladannut keikkakuvia, deviantARTissa, josta löytyy vähän taiteellisempia kuvia ja Istuntosalin kuvasivuilla, joilta löytyy poliittista materiaalia aina pääministeri Matti Vanhasesta lähtien.

Mitä liikuntaan tulee, niin en minä missään urheiluseuroissa tai vastaavissa jaksa käydä, mutta pyöräiltyä tulee ihan mielellään pitkiäkin reissuja. Usein on noilla reissuilla myös kamera sekä iPod matkassa, joten näin yhdistän myös nuo muutkin harrastukseni, vaikka kitara on toistaiseksi pyöräilyreissuilla pysynyt kotona – ja varmaan pysyy jatkossakin. Talvisin tulee hiihdettyä aika paljon ja lasketteluakin tulee harrastettua. Sitten myös juoksulenkkejä teen silloin tällöin. En minä nyt mikään atleetti ole, mutta kyllä minusta liikunta on tärkeää tarpeellista – ja kivaa. En minä toisaalta sen ”tarpeellisuutta” sen enempää ajattele, useimmiten sitä tulee lähdettyä rehkimään ihan vaan mielenrauhan ja pakottavan ulkoiluntarpeen takia.

Kaikkea muuta jännää tulee myös säädettyä, mutta eiköhän tässä olleet ne tärkeimmät.


2 vastausta to “Kuka on vastuussa?”

 1. Heippati. Heittelin tämän kirjanmerkkeihin, kun vaikutti seuraamisen arvoisena. Pidä tämä vaan elossa.

  Lisäksi kaveroiduin RYMissä (sitä kautta saat todennäköisesti selville kuka oikeasti olen)

  Pakko myös esittää kritiikkiä RYMin suhteen siitä, että ei kenelläkään voi olla noin massiivista määrää täyden femman arvoisia levyjä – varsinkaan suhteessa levyjen kokonaismäärään.

  • No mutta kappas.

   Ensinnäkin kosolti kiitosta kiinnostuksesta, eipä noita yhteydenottoja yhtään liikaa ole tullut. Ei sillä, että varsinaisesti mitään kävijäryntäystä odottelisin, mutta silti. Ja toki pidetään elossa.

   Kaveroitua tuli RYMissä niin ikään, mainiota. Ja joo, täytyy myöntää, että noita tähtösiä on tullut jaeltua vähän turhan avokätisesti… Vaikka kyllä sinne ihan oikeasti loistavia mestariteoksia mukaan mahtuu. RYMin sivuakin pitäisi jossain vaiheessa päivittää vähän enemmän, sekin kun on vähän sekaisin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: